Gedragsbegeleiding

Gedragsbegeleiding

Gedragsbegeleiding

Hierbij ga ik jou leren om te gaan met specifieke praktijksituaties waar je dagelijks tegenaan kunt lopen.

Hoe ga ik te werk
Ik ga eerst samen met jou en je hond achterhalen wat de motivatie is waarom je hond ongewenst gedrag vertoont.

Vervolgens gaan we kijken welke concrete acties jij kunt ondernemen om het ongewenste gedrag om te buigen naar opnieuw weer gaan genieten van je hond.

Mijn ervaring is, hoe sneller je actie onderneemt bij ongewenst gedrag, des te groter de kans is dat je dit snel en makkelijk kan oplossen.

Wat houdt de begeleiding in
– Ik kom bij je thuis, danwel we spreken af op locatie; dit neemt 1 uur in beslag (kan uitlopen naar 1,5 uur!)
Tijdens mijn bezoek gaan we samen op zoek naar de oorzaak en gaan we oefenen in de praktijk
– Mocht het noodzakelijk zijn, dan kunnen we een 2e bezoek inplannen bij jou thuis, op locatie of op de hondenschool

De kosten van deze begeleiding bedragen € 65,00 per uur en excl. reiskosten van € 0,40/p.km buiten Wageningen.

 

Inbegrepen zijn hand-outs die je stap voor stap door de oefeningen begeleiden (in de toekomst wordt hiervoor een app beschikbaar gesteld die je gratis kan downloaden) van de onderdelen waaraan we hebben gewerkt.

Aan welke specifieke gedragsbegeleiding kun je allemaal denken:

Benchtraining

Je gaat een pup aanschaffen of je hebt er al eentje aangeschaft, maar je weet niet meer precies hoe en wanneer je de bench kan toepassen voor jouw puppy. Of je hebt of krijgt een hond die wordt herplaatst, bijvoorbeeld uit een asiel of afkomstig uit het buitenland, waarbij je liever wilt dat ie eerst nog even in de bench verblijft terwijl jij niet thuis bent.

Voorkomen najagen

Je hond los laten lopen op die plaatsen waar dat is toegestaan kan alleen wanneer dat gebeurt zonder gevaar of overlast voor anderen. Je hond is vaak dol op bewegende dingen en zal er achteraan willen gaan. Dit is ook heel normaal hondengedrag. Geen wonder dus dat je hond joggers, fietsers of paarden etc. zo onweerstaanbaar vindt.
Ik ga jou helpen om dit gedrag te
voorkómen.

Alleen thuisblijven

Je wilt toch ook graag dat je jouw hond gedurende een niet al te lange tijd even thuis alleen kan laten. Een hond is een sociaal dier, dus sommige honden vinden het moeilijk om alleen te zijn.
Ik help jou om dit op een zorgvuldige manier en stapsgewijs op te bouwen.
Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je hond overdag lange tijd (= meer dan 4 uur) alleen (in de bench) gelaten wordt.

Opspringen

Bij deze training kun je aan meerdere oefeningen denken. Bijvoorbeeld je hond springt tegen je op wanneer je thuiskomt. Dit is relatief makkelijk af te leren als iedereen in het gezin consequent is. Maar, moeilijker wordt het als je hond opspringt tegen bezoek. Hoe ga je bezoek trainen! Hoe je dit gedrag om kan buigen tot gewenst gedrag, daar kan ik je uitstekend bij helpen.  

Ook bij deze training geldt dat voorkomen beter is dan genezen. Nieuwsgierig geworden hoe ik dit op een verantwoorde methode bij je hond aanleer? Neem dan gauw contact op.

Blaffen

Hoe heerlijk ontspannen is het om lekker met je hond te gaan wandelen. Niet als je hond blaft naar andere honden, mensen of fietsers. Dat wordt al snel heel erg vervelend. Zeker als andere mensen er ook nog iets van zeggen. 

Je wilt dat je hond stopt met blaffen, maar hoe pak je dat aan? En waarom doet je hond dit eigenlijk? Ik help jou met al dit soort vragen.

Tijdens de begeleiding gaan we eerst uitzoeken wat de oorzaak is waarom je hond blaft. Daarna gaan we aan de slag om dit ongewenste gedrag om te buigen naar gewenst gedrag.

Wandelen

Waarom trekt mijn hond aan de lijn? Er is altijd een reden waarom een hond trekt. Dat ene grassprietje ruikt zo lekker of je hond wil graag snuffelen aan de andere hond.  
Het kost veel tijd om je hond netjes met jou te laten meelopen. Vaak is rukken aan de lijn niet de oplossing. 

Gelukkig zijn er veel effectievere en voor eigenaar en hond veel prettigere manieren om dit op te lossen. Hoe dan? 

Daar kan ik je heel goed bij helpen. Met als uiteindelijke doel, weer lekker met je hond aan een ontspannen lijntje te lopen. 

Trimsalon bezoek

Heb je een hondje aangeschaft die verzorgt moet worden door een trimmer, dan is het fijn dat je hond zich makkelijk laat aanraken en onderzoeken. Ik ga jou leren hoe je dit stapsgewijs opbouwt om de hond hier rustig aan te laten wennen. Ook een bezoekje aan een trimsalon kan hierbij horen.

Restaurant

Hoe leuk is het, als je de hond gewoon mee kan nemen in een cafeetje of restaurant nadat je een heerlijke wandeling hebt gemaakt, bijvoorbeeld. Een hond die zich goed gedraagt in openbare gelegenheden kan vaker meegenomen worden. Naast het trainen van jou met je hond geef ik tips mee voor een 100% slagingskans.

Verzorging & lichaamscontrole

Je zal je hond met enige regelmaat gaan controleren op wondjes, teken en vlooien etc. en je hond verzorgen zoals kammen en borstelen. Ook bij een dierenarts of trimmer is het gewenst dat je hond zich laat aanraken en onderzoeken. Ik ga jou leren hoe je dit stapsgewijs opbouwt om de hond hier rustig aan te laten wennen.

Aanleren muilkorf

Je hoeft bij een muilkorf niet altijd te denken aan een gevaarlijke hond. Soms heb je van die lieve honden die graag alles wat er op straat ligt willen opeten. Je kunt je voorstellen dat niet alles eetbaar is. Voor deze honden kan een muilkorf uitkomst bieden.

Ik wil jou graag helpen om het omdoen en dragen van een muilkorf zo aangenaam mogelijk te maken voor jou en je hond.

Jouw persoonlijke situatie

Staat jouw situatie hier nou nèt niet bij, neem dan gerust contact met me op en dan gaan we samen kijken welke training we kunnen toepassen voor jouw situatie.