Tussen of mighty middle – stap 2

Tussen of mighty middle – stap 2

Weer even het waarom en doel.

Dit volgende spel bouwt een hoge waarde op om zonder druk dicht bij jou te zijn, een fijne controle positie en je kunt het gebruiken voor een goede noodoproep. Noodoproep of terugroepen wordt een feest, omdat het tussen jouw benen altijd een feest is.

Wat is het doel van dit spel:
– het verlaagt opwinding – dus zelfbeheersing
– geeft een veilige plek – creëert zelfvertrouwen

Tussen of mighty middle – stap 2

De uitleg

Stap 1
Ga met dit spel net zo lang door tot dat je hond steeds de positie tussen je benen kiest voor z’n beloning. En zorg dat je dit goed beloont, het moet immers prettig en veilig voelen in die positie

Vindt je hond het lastig om achter je te staan, dan kun je ook een voertje achter je leggen. Je hond gaat dan naar het voertje toe en zodra hij opkijkt, hou jij je hand tussen je benen voor je.

Stap 2
Dan geef je de hond het ‘vrij’ commando en gooi je een voertje links of rechts voor je. Zodra je hond het voertje op heeft en hij de positie tussen jouw benen weer opzoekt, beloon je dit met je clickerwoord (YES!) en beloon je hem op die positie.

Stap 3
Speel dit spel niet langer dan 3 minuten. Speel dit spel wanneer jezelf voldoende tijd en rust hebt. Lukt het vandaag even niet omdat je geen tijd ervoor vrij kan maken of omdat je hond er geen zin in heeft. Geen nood! Dan speel je het spel later op de dag, in de avond of anders morgen.