Suppen met je Hond

Stand Up Paddling (SUP)

Samen met je hond genieten!

Suppen (Stand Up Paddling) met je hond is samen genieten. Het is een ideale manier om samen op het water je band te versterken en een te worden met de natuur. Het is een activiteit waar jong en oud aan mee kan doen, ongeacht de conditie van jou en/of je hond.

Wel is het van belang dat zowel jij als je hond goed wordt voorbereid. Denk bijvoorbeeld aan de veiligheid!
We gaan dus eerst aan de slag met jou,
 alvorens je samen gaat met je hond.

Suppen is vrij makkelijk aan te leren. Met name zit de uitdaging in het bewaren van je evenwicht: het vinden van de juiste balans!

Suppen in de praktijk

We starten als eerste met het aanleren van het suppen zonder je hond. Dit doen we in stappen, waarbij je bijvoorbeeld eerst zittend begint, dan op je knieën en als je je comfortabel genoeg voelt gaan we langzaam aan over op het staan op het board.
Voor veel honden kan een vreemde ondergrond al moeilijk genoeg zijn, daarom beginnen we eerst op de kant je hond kennis te laten maken met het SUP-board voordat hij mee gaat op het board in het water. Als zowel hond als eigenaar daar klaar voor is, ga je voor het eerst samen met je hond op het board in het water. Voor je het weet ben je aan het suppen met je hond!

Het uiteindelijke doel is genieten met je hond, daarom wordt suppen met hond zonder druk of dwang op de hond aangeleerd. De hond mag zelf bepalen hoe snel hij op het SUP-board wil, en hoe ver we gaan. De hond hoeft niet perfect stil op het SUP-board te zitten, maar mag lekker om zich heen kijken en genieten, samen met jou, van de prachtige natuur.

Ook jouw hond (jong of oud) kan mee suppen, of hij nou van water houdt of niet! Voor alle honden is dit een bijzondere goede activiteit. Het versterkt niet alleen je relatie met je hond, maar je gaat leren om samen in balans te zijn wat het vertrouwen in elkaar nog verder zal verstevigen.

Woof proef

Onze SUP-boarden zijn zeer geschikt voor het suppen met je hond, vanwege het grote board (320 x 84 x 15 cm) dat veel stabiliteit geeft. Het maximale draaggewicht bedraagt zelfs 150 kg.

Veiligheid
De veiligheid van zowel hond als eigenaar staat bij ons voorop. Daarom raden wij aan om een zwemvest te gebruiken.
Tijdens de lessen zullen zwemvesten (gratis en bij ons aanwezig voor hond en eigenaar) gebruikt worden.

Meerdere instructeurs
Zowel bij de groepslessen als de privé en puppy lessen kunnen er 4 instructeurs aanwezig zijn, zodat iedere combi begeleid wordt door 1 instructeur.

De lessen worden gegeven op het Valleikanaal e/o Evenementenlocatie Watergoed, Tielsestraat 129, Valburg.

De les neemt ongeveer 1 tot 1,5 uur in beslag.
Dit is inclusief een sup-board, instructie, het aanleren/wennen van eigenaar en hond aan het board en analyse achteraf.

Nieuwsgierig geworden naar deze SUPer leuke activiteit met je hond?
Klik dan hier en kijk welke les bij jou en je hond past en wat de tarieven zijn.