Pak me als je kan

Pak me als je kan

Pak me als je kan

Je kunt dit spel overal spelen. Je hebt er maar een beperkte ruimte voor nodig. Dus in de huiskamer, in de tuin en zelfs de slaapkamer.

Wat heb je nodig: een obstakel, in de huiskamer kan dit de bank zijn of de salontafel.

Ook dit spel heeft een doel:
– focus op jou (in plaats van de omgeving/andere honden/mensen)
– zelfvertrouwen
– zelf nadenken
– zelfbeheersing

Pak me als je kan

De uitleg

Stap 1
Dit is een superleuk spel om met je hond te spelen. In plaats van dat jij je hond probeert ‘te pakken’ omdat je hem wil aanlijnen, ren jij weg! Dit spel voorziet in onvoorspelbaarheid en beweegt je naar een plek waar de hond bij je wil zijn ipv bij je vandaan. Nabijheid is leuk!!
Kijk hoe dit spel wordt gespeeld?

Stap 2
In het bos kun je een natuurlijk obstakel gebruiken: een boom of een houten bank o.i.d. Let op veiligheid!
In de les gebruiken we een obstakel wat voorhanden is. In je hand heb je voertjes of een trekspeeltje.

Je staat in de nabijheid van een obstakel en begrenst je hond door hem voorzichtig aan z’n tuig vast te houden. Je gooit een voertje en paar meter bij je vandaan en laat je hond los om het voertje te laten pakken. Je wacht even op het moment dat je hond zich omdraait naar jou en dan begin je weg te rennen om het obstakel heen. Je hond rent achter je aan.

Stap 3
Na 1 of 2 rondjes ren je weg bij het obstakel vandaan. Je hond komt achter jou aan. Op het moment dat je hond bij je is, geef je de andere kant van het trekspeeltje. Speel hier samen met je hond even rustig mee, maximaal 10 seconden.

Stap 4
Na die 10 sec. pak je de hond bij z’n tuig vast, waarbij je nog steeds het speeltje vasthebt. Je houdt hem max. 2 sec. en laat hem weer ‘vrij’ om het spel opnieuw te spelen. Herhaal dit 2 à 3 keer en dan stop je het spel en begeleid hem naar z’n bed/matje/plaats.