Over Popo

Over Popo

Over Popo

Hallo! Mijn naam is Popo. Ik ben een koningspoedel en ben geboren in 2018. Sinds mijn puppytijd woon ik bij Ludo en Simone in huis. Samen hebben ze me alles bijgebracht wat ik weet en hebben ze mij goed leren kennen.

Karakter
Ik ben een echte poedel. In de basis heel vrolijk en het liefst altijd in de buurt. Als je mij iets nieuws wil leren heb ik het heel snel onder de knie. Maar zoals ik zei, een echte poedel! Mijn smaak is verfijnd en ik kan erg gevoelig zijn.
Eigenlijk vind ik alle activiteiten leuk zolang ik maar in goed gezelschap verkeer. Maar het liefst maak ik lange wandelingen in de natuur, ren ik een agility parcours of ga ik ergens heen met mijn vaste hondenvriendjes.

Vaardigheden
In de omgang met honden heb ik goed geoefend. Ik spreek hondentaal en kan heel subtiel aangeven wat ik van de situatie vind. Als een hond mijn signalen negeert, kan ik ook heel duidelijk aangeven dat ik het er niet mee eens ben.

Hoewel ik andere honden leuk vind, zal ik niet zomaar op ze af rennen. Vreemde honden, vooral grote en meerdere bij elkaar, vind ik soms best spannend. Ik ontloop dan liever de ontmoeting en als we samen gaan wandelen, heb ik even tijd nodig om aan iedereen te wennen. Daarna vind ik het geweldig en ren ik het liefst hele stukken met de groep mee.
Gelukkig heb ik een vaste groep hondenvriendjes die ik bijna iedere dag zie. Ik mag namelijk met Simone mee naar haar werk en lig daar gezellig met een groep honden bij elkaar. We weten ons keurig te gedragen en niemand heeft door dat we er überhaupt zijn. In de pauze en na werktijd maken we wandelingen met de groep en ravotten we lekker in het bos.

Mijn taak

Sinds Ludo bij Dogs4suc6 werkzaam is help ik af en toe bij de lessen. Ik fungeer dan meestal als “afleiding” waarbij we honden leren om rustig te blijven wanneer ik passeer. Ikzelf vind de andere honden eigenlijk ook wel interessant maar ik doe altijd mijn uiterste best om het goede voorbeeld te geven. Misschien zit het ook wel in mijn poedel-aard om een beetje te showen.

Samen op het strand

Samen op de bank

Dollen met een stok