Over Ludo

Over Ludo

Over Ludo

 Ik heb altijd al een fascinatie gehad met dieren, dierlijk gedrag en de mens-dier relatie. Hierom heb ik Dierwetenschappen gestudeerd bij de WUR. Ik heb daarna besloten om mij verder te verdiepen in de wereld van hondengedrag en de relatie tussen honden en mensen. Deze verdieping heb ik gevonden bij de Martin Gaus academie en heb daar de modules ‘basiskennis’ en ‘leren en gedrag’ gevolgd. Tijdens de module ‘leren en gedrag’ heb ik ook een aantal maanden een super leerzame stage gelopen bij Alexandra Wilkinson van Kaizen.

Zelf ben ik de trotse eigenaar van een Koningspoedel genaamd Popo, wie ik samen met mijn vriendin Simone (en onze twee katten) heb opgevoed. Wat voor mij altijd van belang is geweest in de relatie met mijn eigen hond is om wetenschappelijk gegronde, positieve leermethodes in te zetten en om hem zelf zoveel mogelijk de mogelijkheid te geven om keuzes te maken en uit te vinden welke keuzes hem succes opleveren. Niets is zo leerzaam als het opbouwen van de relatie met je hond en alles wat daar bij komt kijken. Als we ergens tegenaan lopen vullen we elkaars kennis ook mooi aan, waarbij Simone vanuit haar werk als paraveterinair de meer medische kant ziet en ik meer de gedragskant zie.

Dankzij Dieneke heb ik veel ervaring kunnen opdoen en me bij Dogs4suc6 ontwikkeld tot gedragsdeskundige. De prettige en rustige sfeer die Dieneke heeft neergezet sluit precies aan bij hoe ik graag mensen begeleid. Veiligheid, leren en plezier staan hier hoog in het vaandel!

Sinds November 2023 heb ik de hondenschool mogen overnemen en geef nu de meeste lessen en de privébegeleiding. Dieneke geeft de combi lessen en zal altijd onderdeel blijven van Dogs4suc6!

Samen actief zijn

Samen ontdekken

Samen genieten