Over Ludo

Over Ludo

Over Ludo

Ik heb altijd al een fascinatie gehad met dieren, dierlijk gedrag en de mens-dier relatie. Hierom heb ik Dierwetenschappen gestudeerd bij de WUR. Ik heb daarna besloten om mij verder te verdiepen in de wereld van hondengedrag en de relatie tussen honden en mensen. Deze verdieping heb ik gevonden bij de Martin Gaus academie en heb daar de modules ‘basiskennis’ en ‘leren en gedrag’ gevolgd. Tijdens de module ‘leren en gedrag’ heb ik ook een aantal maanden een super leerzame stage gelopen bij Alexandra Wilkinson van Kaizen.

Zelf ben ik de trotse eigenaar van een Koningspoedel genaamd Popo, wie ik samen met mijn vriendin Simone (en onze twee katten) heb opgevoed. Wat voor mij altijd van belang is geweest in de relatie met mijn eigen hond is om wetenschappelijk gegronde, positieve leermethodes in te zetten en om hem zelf zoveel mogelijk de mogelijkheid te geven om keuzes te maken en uit te vinden welke keuzes hem succes opleveren. Niets is zo leerzaam als het opbouwen van de relatie met je hond en alles wat daar bij komt kijken. Als we ergens tegenaan lopen vullen we elkaars kennis ook mooi aan, waarbij Simone vanuit haar werk als paraveterinair de meer medische kant ziet en ik meer de gedragskant zie.

Dankzij Dieneke kan ik bij Dogs4suc6 mijzelf toepassen en ervaring opdoen met zoveel mogelijk honden, diens eigenaren en de unieke relatie die ze hebben. Ik kan mijzelf goed vinden in de prettige sfeer die we hebben hier waarin veiligheid, leren en plezier hoog in het vaandel staan.

Samen actief zijn

Samen ontdekken

Samen genieten