Over Doeko

Over Doeko

Over Doeko

Graag wil ik mijzelf even aan je voorstellen.
Ik ben Doeko, een Friese Stabij en ben op 11 april 2017 geboren in Wageningen.

Karakter
Ik ben een vrolijke en slimme hond. Ik ben altijd te porren voor een leuk spelletje. Dat kan zijn achter een stok aanrennen of een stok (die kan niet groot en zwaar genoeg zijn) vanaf het begin van de wandeling tot aan het einde meenemen in m’n bek. Als ik de stok ergens laat liggen omdat er ook net een lekker geurtje voorbij komt, dan ga ik (soms omdat mijn eigenaar dit vraagt) altijd die stok weer opzoeken. Zoeken namelijk, is ook een van mijn favoriete spelletjes. Je kan mij bijna alles laten zoeken: mensen, stokken, dummy’s of ballen om maar wat op te noemen.
Wanneer je met mij buiten loopt zal ik mij nooit ‘bemoeien’ met andere passerende mensen. Ook niet wanneer ik lekker in het bos losloop. Loslopen in het bos is een van mijn meest favoriete bezigheden van de dag. Ik blijft altijd in de buurt en of zichtveld van mijn eigenaar. Behalve als er vieze modderpoeltjes in het bos zijn, dan ben ik weg! Ik weet ze altijd te vinden en vind het zalig om erin te struinen.


Ik ben ook naar (kleine) kinderen heel erg lief. Ik vind het reuze leuk om zowel binnenshuis al buiten met ze te spelen, waarbij vooral het #ikhebeenspeeltjeinmijnbek#, #jijrentachtermijaan#, en #probeermijmaartepakken# -spelletjes de absolute favorieten zijn.

Sociaal
Dagelijks loopt mijn eigenaar, samen met onze andere hond Pjotr, met mij in het bos. Daar komen we natuurlijk meer hondeneigenaren tegen met hun hond. Dan weet ik heel goed hoe de sociaal gewenste gedragsregels tussen honden onderling zijn en handel ik daar naar. 
Ik laat in de meeste gevallen conflict vermijdend gedrag zien. Conflict vermijdend gedrag als wegkijken, nooit recht op een andere hond afkomen maar altijd vanaf de zijkant en zachte ogen bijvoorbeeld.
Spelen met andere (onbekende) honden is meer uitzondering dan regel bij mij. Wel speel ik graag met Pjotr.

Opleiding
Samen heb ik met mijn eigenaar de opleiding coachen met eigen hond en de kindercoaching gedaan. Ik mag mijzelf dus een AAI-hond (Animal Assisted Intervention) noemen. Samen met mijn eigenaar zijn wij gecertificeerd AAC coach met hond (Animal Assistent Coach).

Uniek
Ik ben namelijk, in tegenstelling tot mensen, uitstekend in staat om een inschatting te kunnen maken hoe het met jou is gesteld. Ik ben eerlijk en heb geen waarde oordeel over hoe jij eruit ziet. Wel kan kan ik feilloos aanvoelen hoe jij je voelt; of je zenuwachtig, gefrustreerd of niet in balans bent, en hierin pas ik mijn gedrag op aan. Ik ben een soort spiegel van jouw gevoelens.

Mijn eigenaar is door haar jarenlange ervaring als trainer en gedragsbegeleider uitstekend in staat om mij te kunnen lezen en begrijpen en om dit naar jou te kunnen vertalen. In de coaching ondersteuning ik mijn eigenaar met als doel om jou te prikkelen meer grip op jouw leven te krijgen. Namelijk, alle mogelijkheden zitten in je, maar coaching met hond helpt je om dat op een interactieve en gestructureerde manier naar buiten te brengen.
Dat maakt ons een ideaal koppel!

Lekker spelen

Samen met Pjotr

Met een stok