Over Dieneke

Over Dieneke

Over Dieneke

Ik ben Kynologisch Instructeur en dat betekent dat ik gediplomeerd ben om hondeneigenaren les te geven in de opvoeding en gedragsbegeleiding van hun hond.
Naast mijn werk als instructeur ben ik ook professioneel coach. In mijn coach-sessies maak ik gebruik van mijn hond Doeko als AAI-hond (Animal Assisted Intervention). Tesamen maakt dit mij een gecertificeerd AAC coach met hond (Animal Assistent Coach).

Unieke combinatie
Mijn jarenlange ervaring als instructeur en gedragsbegeleider maakt dat ik een scherpe blik heb op het gedrag en eventuele conflictsignalen van een hond. Door mijn coach met hond-opleiding kan ik deze gedragingen van de hond verwoorden naar mijn coach-klanten zodat een goed coach-gesprek van start kan gaan.

Opgegroeid met honden
Ik woon samen met mijn vrouw Jessica en onze twee honden Pjotr en Doeko in Wageningen. Van jongs af aan ben ik opgegroeid met honden.

Mijn allereerste twee honden die ik had kwamen beiden uit het asiel. Rico, een kruising Dalmatische hond en daarna Dennis, een Hollandse Herder. Beiden hadden een superlief karakter, maar wel met een gebruiksaanwijzing. Vanaf dat moment al, is mijn interesse in het gedrag van honden ontstaan. Mijn voorlaatste twee (inmiddels overleden) honden, een Mechelse Herder en een kruising Corgi, hebben mij over de drempel getrokken om mij verder te gaan verdiepen in hondengedrag. De kruising Corgi was een hond die uit een asiel in het buitenland kwam en had de nodige gedragsproblemen.

Uiteraard wilde ik zó ontzettend graag mijn honden ‘helpen’ om hun gedrag wat voor mij ongewenst was, om te vormen naar gewenst gedrag, maar ik miste de tools en de skills om dit te doen.

Vanuit passie
Door mijn passie met honden om te zetten naar professioneel met honden bezig te zijn, ben ik nu ook in staat om anderen hondeneigenaren te helpen met het voorkomen dan wel oplossen van strubbelingen met hun hond. Met als doel en resultaat dat hondeneigenaren hun puppy of (jonge-) volwassen hond goed kunnen opvoeden en weten hoe een hond nou eigenlijk leert.

Scholing en opleiding (Coachen met honden (CmH) en DogVision)

  • Coach met hond – CmH; Kindercoach met hond – CmH; Spiegelen met je hond – CmH.
  • Toegepaste ethologie bij de hond – DogVision; Biologie van de hond – DogVision; Leren bij honden – DogVision; Probleemgedrag bij honden – DogVision; Gedragstherapie in de praktijk – DogVision; Cliëntgericht adviseren – DogVision; Mens achter de hond – DogVision; Kynologisch instructeur – DogVision/O&O.

Cursus: Stand Up Paddle Enclosed Flat Water (Level 1) – IkSup
Workshops: Hondengedrag zien en herkennen; Omgaan met je puberende hond; Wandelen zonder trekken; Omgaan met een uitvallende hond.
Bijscholing: Van weerstand naar meestand – Hondenbescherming

Van opgericht naar samenwerken en overdragen
In 2017 heb ik de inmiddels zeer succesvolle hondenschool dogs4suc6 opgericht. Hier ben ik dan ook heel trots op!
Vele jaren heb ik eigenaren met hun puppy, puber of herplaatser maar ook met hun volwassen hond geholpen om hun hond op te voeden tot een fijne hond en maatje in huis.

Sinds begin 2022 kwam Ludo bij dogs4suc6. Hij wilde graag ervaring opdoen en de wijze waarop ik de hondenschool leidde trok hem aan.
Gaandeweg kwamen we er samen achter, dat we een goede klik samen hadden en op dezelfde golflengte zitten qua kennisoverdracht naar cursisten en aanpak van de honden.

Inmiddels ben ik tot een besluit gekomen, nadat zowel mijn dochter (november ’23) als mijn zoon (januari ’24) een baby’tje verwachten, dat ik het beheer van dogs4suc6 per november 2023 met een gerust hart en in volle vertrouwen heb overgedragen aan Ludo.
Ben ik dan weg? Nee zeker niet. Ik blijf sowieso de combi trainingen (de continue trainingen met jachtelementen) geven en zal zo nu en dan nog meelopen met de gedragsconsulten.
Bij de Mantrailing met Ludo en het onderdeel Suppen met je hond met ons gehele team (activiteiten gedurende de zomermaanden) zal je mij blijven zien!
Ook voor het Coachen met hond kun je nog steeds bij mij terecht.

De weg naar suc6 wordt gekenmerkt door bochten.
Wennen aan de eendjes doe je spelenderwijs.
Met passie voor honden.