Mighty middle – stap 3

Mighty middle – stap 3

Weer even het waarom en doel.

Dit volgende spel bouwt een hoge waarde op om zonder druk dicht bij jou te zijn, een fijne controle positie en je kunt het gebruiken voor een goede noodoproep. Noodoproep of terugroepen wordt een feest, omdat het tussen jouw benen altijd een feest is.

Wat is het doel van dit spel:
– het verlaagt opwinding – dus zelfbeheersing
– geeft een veilige plek – creëert zelfvertrouwen

Mighty middle – stap 3

De uitleg

Stap 1
Ga met dit spel net zo lang door tot dat je hond steeds de positie tussen je benen kiest voor z’n beloning. En zorg dat je dit goed beloont, het moet immers prettig en veilig voelen in die positie

Stap 2
Dan geef je de hond het ‘vrij’ commando en gooi je een voertje links of rechts voor je. Zodra je hond het voertje op heeft en hij de positie tussen jouw benen weer opzoekt, beloon je dit met je clickerwoord (YES!) en beloon je hem op die positie.

Stap 3
Vanaf nu ga je er ook een commando aan geven om je hond te positioneren tussen je benen. Je kan bijvoorbeeld ‘Middle’ als commando geven. Dus hoe ziet dit eruit:
Je hond zit tussen je benen. Dan geef je de hond het ‘vrij’ commando en gooi je een voertje links of rechts voor je. Zodra je hond het voertje op heeft geef je hem het commando ‘Middle’ en hij zal de positie tussen jouw benen weer opzoeken, je beloont dit met je clickerwoord (YES!) en je beloont hem op die positie.

Stap 4
Speel dit spel niet langer dan 3 minuten. Speel dit spel wanneer jezelf voldoende tijd en rust hebt. Lukt het vandaag even niet omdat je geen tijd ervoor vrij kan maken of omdat je hond er geen zin in heeft. Geen nood! Dan speel je het spel later op de dag, in de avond of anders morgen.