Magische of magic hand – stap 3

Magische of magic hand – stap 3

Het doel van dit spel

Hoe zat het ook alweer?
Vaak gebruiken we onze handen om de hond te pakken om bijvoorbeeld hem aan te lijnen, of om iets van je hond af te pakken of zelfs uit z’n bek te halen. De meeste honden vinden over de kop aaien door jouw handen ook niet fijn. Jouw handen voorspellen dus vaak iets wat je hond niet als positiefs ervaart.

Wat krijg je dan: een hond die niet zo makkelijk bij je (terug) komt of een meter van je af gaat staan, of een hond die naar jouw handen gaat happen (vaak niet hard, maar wel vervelend). Dit levert bij jou als eigenaar veelal wat frustratie op, wat weer z’n neerslag heeft op je relatie met je hond.

Wat je in dit spel doet is je handen iets heel super leuks laten voorspellen. Voor de meeste honden is dat een lekker voertje. Hoe? Lees verder en bestudeer het spel: de magic hand!

Het spel heeft ook een (heel belangrijk) doel:
– focus op jou (in plaats van de omgeving/andere honden/mensen)
– zelfvertrouwen
– zelf nadenken
– zelfbeheersing

Magische of magic hand – stap 3

De uitleg

Stap 1
Als je hond inmiddels doorheeft dat er een voertje van boven naar beneden komt uit jouw hand en de meeste tijd vangt hij het voertje in z’n bek, dan ben je toe aan de volgende stap.
Voordat je met de volgende stap begint, start eerst even op met 3-5 keer een voertje te laten vallen, rollend uit het kommetje van je hand.

Stap 2
Wat je nu gaat doen is wederom een voertje in het kommetje van je hand te doen. Echter ditmaal laat je het voertje niet rollend uit je hand naar beneden vallen, maar laat je het voertje tussen je vingers (bijvoorbeeld tussen je ring- en middelvinger) naar beneden vallen. Het is dus voor je hond een verrassing waar het voertje naar beneden valt.

Stap 3
Probeer de komende week zo ver te komen, dat je rechtop staand een voertje naar beneden laat vallen tussen je vingers en je hond dit voertje vaak opvangt.
Speel dit spel niet langer dan 3 minuten. Speel dit spel wanneer jezelf voldoende tijd en rust hebt. Lukt het vandaag even niet omdat je geen tijd ervoor vrij kan maken of omdat je hond er geen zin in heeft. Geen nood! Dan speel je het spel later op de dag, in de avond of anders morgen.