Lesdagen – privé training

Lesdagen – privé training

Lesdag 1

In de eerste lesdag gaan we vooral in op vragen waar jij tegenaan loopt. Dit kunnen bijvoorbeeld vragen zijn als: hoe leer ik hem of haar zich veilig en comfortabel te voelen in de bench. Hoe kan ik mijn pupje aanleren om eventjes alleen te blijven en soms ook hoe kan ik mijn puppy zindelijk krijgen.

Ook leer ik je hoe je de pup een tuigje aan kan doen of hoe je hem of haar kan aanlijnen zonder dat de pup je steeds in je handen bijt.

Theorie en praktijk wisselen we af, omdat je pup zich nog niet zo lang kan concentreren.

Dan gaan we het ook nog even hebben over de basisbehoeften van een hond. En hoe je de hond kan begrenzen en zo consequent mogelijk moet zijn.
Tenslotte bespreken we nog welk effect straffen heeft op je hond. We sluiten af met nog wat praktijkoefeningen.

Lesdag 2

In de tweede lesdag herhalen we nog even wat oefeningen uit de eerste lesdag. Verder gaan we weer in op vragen die bij jou/jullie zijn spelen. Vaak is de jonge pup in de eerste 1 à 2 weken nog redelijk rustig en vertoont deze nog gedrag die jij niet gewenst vindt. Daarom vindt vaak de tweede lesdag 2 à 3 weken na de eerste lesdag plaats.

In deze lesdag wisselen wederom theorie af met de praktijk. Ook gaan we even naar buiten om wat oefeningen te doen. Denk hieraan bijvoorbeeld aan wandelen zonder trekken. Buiten zijn er veel meer omgevingsprikkels  voor je hond.

Dan in de theorie bespreken we nog eens de socialisatiefase. Deze bestaat uit twee fases. Lees vooral verder hoe dit verloop is!

Na nog wat praktijkoefeningen sluiten we ook dag 2 weer af met een tevreden pup.

Lesdag 3

Dan is alweer de derde lesdag aangebroken. Deze lesdag spreken we meestal af zo’n 3 weken na de laatste lesdag.

Natuurlijk heb je tussendoor nog allerlei vragen over je pup. Daar is ook alle tijd voor gedurende deze 6 à 7 weken durende privé puppytraining.

In de derde lesdag beginnen we meteen met de praktijk. In de meeste gevallen zal dit betekenen dat we naar buiten gaan. We gaan in ieder geval een stukje wandelen met de hond. Hierbij komen we allerlei dingetjes tegen, waar meestal meteen een oplossing voor is.

Na praktijk komen de theoretische vragen weer aan bod. In deze fase komt er vaak een vraag over het bijtgedrag van de pup. Het fijne is, dat op bijna alle vragen een handout is geschreven, die je weer kan downloaden.