Kat en muisspel

Kat en muisspel

Het doel van dit spel

Dit spel is een heel waardevol en leuk spel om je hond te verleiden en tegelijkertijd zelfbeheersing bij te brengen. Ook je hond zelf na laten denken welk gedrag dat hij inzet hem het meest oplevert.

Kijk en speel dit leuke uitdagende spel.

The mouse game

of ook wel het kat en muisspel

De uitleg

Stap 1
Je hond ligt op z’n matje of bed. Je legt een paar voertjes uit je hand op de grond, op een paar meter afstand van je hond. Zolang je hond rustig op z’n plaats blijft, geef je met je andere hand waar geen voer in zit, je hond heel rustig een voertje van de grond op z’n bed.

Stap 2
Als je hond uit zichzelf van het bed gaat à bedek je direct met je andere hand het voertje om te voorkomen dat je hond het voertje pakt. Je blijft kalm en wind je niet op.

Je geeft je hond niet het commando om terug te gaan op het bed. Dit moet je hond uit zichzelf gaan doen. Zodra je hond terug op het bed gaat, haal je je hand van het voertje af en begin je je hond weer te belonen door rustig een voertje op het bed te leggen.

Stap 3
Herhaal dit spel zo vaak als nodig is. Zorg hierbij dat de hond het plezier in het spel en het verlangen om het voertje te krijgen houdt.
Laat de hond ook van tijd tot tijd op jouw commando van het bed komen om zelf het voertje te pakken.