Indoor puppycursus

Indoor puppycursus

Indoor groepsles

Ik heb een schitterende locatie in Wageningen (Dolderstraat). Je traint (bij koud en/of nat weer) in een verwarmde ruimte, wat het uitermate geschikt maakt voor pups. Bij goed weer gaan we buiten trainen. Je kunt bij mij terecht als je pup de leeftijd van 8 weken tot ongeveer 5 maanden heeft. Is je hond ouder dan 5 maanden bij aanvang van de cursus, en heb je nog geen puppycursus gevolgd, dan kun je na een privéles meedoen met de Basiscursus. 

Voor wie? 

Je hebt een pup en wil leren hoe je hem het beste kunt opvoeden, zodat angst en agressie voorkomen worden en de hond het fijn vindt om met jou samen te werken.

Voor puppyeigenaren die al trainingservaring hebben, is de cursus ook zeer geschikt. Er is in de laatste jaren veel onderzoek gedaan naar effectievere methodes om honden op te voeden. Verouderde methodes blijken niet altijd even effectief. Zo blijkt bijvoorbeeld dat de “eigenwijze” honden of rassen niet bestaan. Elke hond is op te voeden, mits de juiste methode wordt gebruikt en dit op een speelse manier wordt aangeleerd.

Pups zijn vanaf 8 weken welkom op de cursus, mits zij tot minimaal 7 weken leeftijd (aantoonbaar) bij hun moeder gebleven zijn en hun eerste vaccinatie op tijd hebben gekregen of getiterd zijn. Dit is in de lijn van het advies van de Hondenbescherming, de Sophia Vereniging en het Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren (i.s.m. de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit van Utrecht.

Cursusinhoud

Data cursussen

Puppy’s moeten enorm veel leren. In deze cursus ga je op een speelse manier aan de slag met je pup. Je krijgt geen trucjes, maar inzicht in hoe honden leren.

Het aanleren van de basisopvoeding zoals zitten en bij jou komen, wordt op een leuke speelse wijze aangeboden. We gaan in op vragen die bij jou spelen zoals ‘hoe maak ik hem zindelijk’, ‘hoe leer ik hem alleen thuis zijn’, hoe zorg ik dat hij niet in mijn handen bijt en van het meubilair af blijft’ enz.
En, heel belangrijk, gaan we aan de slag met de socialisatie van de pup; je pup leert omgaan met mensen, kinderen en andere (volwassen gesocialiseerde) honden. Zo wordt angst en angst-gerelateerde agressie zoveel mogelijk voorkomen.
Het aanleren van zelfbeheersing is een belangrijk onderdeel van de lessen. Een hond die ZELFbeheerst is, is ten slotte veel prettiger om mee samen te leven.
Theorie en praktijkoefeningen wisselen elkaar af. Een onderdeel van de theorie is na te lezen in hand-outs die na de cursus worden uitgereikt. Waarbij je een benchtraining bijvoorbeeld thuis nog eens rustig kunt nalezen.

We werken in kleine groepen van maximaal 4 puppy’s.

De cursus bestaat uit 5 lessen en kost 117,- (incl. inschrijfkosten en online toegang tot de video’s)

 

Puppycursus

Dinsdagavond of Woensdagmiddag – locatie Wageningen – Dolderstraat 88

Tijd: 18.30 – 19.15  e/o 19.30 – 20.15 uur (dinsdagavond) VOL!
Tijd: 17.00 – 17.45  e/o 18.00 – 18.45 uur (woensdagmiddag)

Startdatum:  7 juni (dinsdag) en 8 juni (woensdag) 2022 

– in juli is er weer plaats voor nieuwe groepen 

Wil je verzekerd zijn van een plekje in juli, meld je dan alvast aan! 

Let op: de tijden zijn een indicatie. Vanwege de grote vraag naar deze cursus en de puber cursus, kan het gebeuren dat er wat geschoven moet worden met de aanvangstijden.