Groep puppycursus

Groep puppycursus

Puppycursus in een groep

We hebben een schitterende locatie in Wageningen (Dolderstraat). Je traint met 4 puppy eigenaren op een omheind veld, wat het uitermate geschikt maakt voor pups.
Je kunt bij ons terecht als je pup de leeftijd van 8 weken tot ongeveer 5 maanden heeft. 

Voor wie? 

Je hebt een pup en wil leren hoe je hem het beste kunt opvoeden, zodat angst en agressie voorkomen worden en de hond het fijn vindt om met jou samen te werken.
Voor puppy eigenaren die al trainingservaring hebben, is de cursus ook zeer geschikt. Er is in de laatste jaren veel onderzoek gedaan naar effectievere methodes om honden op te voeden. Verouderde methodes blijken niet altijd even effectief.

Puppy socialisatie is een belangrijk proces waarbij een puppy wordt blootgesteld aan verschillende mensen, dieren, omgevingen en situaties, zodat het zich kan ontwikkelen tot een goed aangepaste en evenwichtige volwassen hond. Het doel van puppy socialisatie is om ervoor te zorgen dat de puppy positieve ervaringen opdoet en leert omgaan met nieuwe prikkels, zodat het later in het leven minder vatbaar is voor angst, agressie of andere gedragsproblemen.

Puppy’s socialiseren zich niet aan andere puppy’s die dit ook nog moeten leren. Daarom hebben wij kleine groepen (max 4 puppy’s). Hierdoor krijg je ruime professionele begeleiding en helpen wij je bij het gehele socialisatieproces.

Wanneer starten?
Ongeveer twee keer in een maand (bij voldoende deelname) wordt er een nieuwe groepsles gestart.
Wanneer er daadwerkelijk een nieuwe groep start, kijk dan even bij ‘Data cursussen’, verder op deze pagina.

Cursusinhoud

Data cursussen

Puppy’s moeten enorm veel leren. In deze cursus ga je op een speelse manier aan de slag met je pup. Je krijgt geen trucjes, maar inzicht in hoe honden leren.
In deze puppycursus ga je met jouw pup een start maken met de eerste beginselen van de basisopvoeding.

Het aanleren van de basisopvoeding zoals zitten en bij jou komen, wordt op een leuke speelse wijze aangeboden. We gaan in op vragen die bij jou spelen zoals ‘hoe maak ik hem zindelijk’, ‘hoe leer ik hem alleen thuis zijn’, hoe zorg ik dat hij niet in mijn handen bijt en van het meubilair af blijft’ enz.

Puppy’s moeten in een hele korte tijd heel veel leren. Jij gaat hiermee op een speelse manier aan de slag met jouw pup.
Het aanleren van zelfbeheersing is een belangrijk onderdeel van de lessen. Een hond die ZELFbeheerst is, is ten slotte veel prettiger om mee samen te leven.
En, heel belangrijk, gaan we aan de slag met de socialisatie van de pup; je pup leert omgaan met mensen, kinderen, hardlopers, een sociale volwassen hond, ‘vreemde’ voorwerpen en ondergronden en een ‘dierenarts bezoekje’.  Zo wordt ongewenst gedrag zoveel mogelijk voorkomen.
Tenslotte: alle oefeningen die in de les worden behandeld worden ondersteund dmv een video, die gedurende de hele cursus voor jouw beschikbaar blijft. Inclusief handouts voor de stap voor stap opgebouwde oefeningen.

Elke les bestaat uit 3 blokken van ongeveer een kwartier:

In blok 1 ben je vooral praktisch met je pup bezig. Puppy’s (en over het algemeen alle honden) leren vooral in kleine stapjes een oefening aan. We leggen je de eerste stapjes uit waarna jij zelf samen met je puppy kan gaan oefenen.

In blok 2 gaan we kort in op vragen die er mogelijk spelen en behandelen we de handouts van de theorie van de vorige les. Zo heeft jouw puppy weer even de tijd ‘om op adem’ te komen. Immers puppy’s hebben maar een hele korte tijd van concentratie.
Eveneens komt in dit blok het socialisatie aspect aan de orde.

Tenslotte in blok 3 gaan we weer praktisch met de pup aan de slag.

Alle oefeningen uit de praktijk en onderdelen van de theorie, die zijn behandeld in de les, zijn na te lezen in hand-outs en zijn voorzien van een video-instructie filmpje. Handig voor het thuisfront en nuttig om nogmaals te bekijken.

We werken in kleine groepen van maximaal 4 puppy’s.

De cursus bestaat uit 8 lessen en kost 150,- (incl. online toegang tot de video’s en handouts).

Puppycursus

De puppy cursussen bij dogs4suc6 worden op de dinsdagavond, woensdagmiddag/avond of zondagochtend gegeven.
Veelal start er 2 keer in de maand een nieuwe les
(Let wel: alleen bij voldoende deelname!)

– locatie Wageningen – op de Dolderstraat 88

Tijd tussen: 18.00 – 19.45 uur (dinsdagavond)
Tijd tussen: 18.30 – 20.15 uur (woensdagavond)
Tijd: 11.00 – 11.45 uur (zondagmorgen)

De eerstvolgende startdata in aug/sept 2023 zijn:
– woensdag 30 aug 2023 – start tijd: 18.30 tot 19.15 (Let op: nog 2 plekjes vrij!!)
– dinsdag 5 sept 2023 – start tijd: 18.00 tot 18.45 (Let op: nog 2 plekjes vrij!!)

De eerstvolgende startdata in okt/nov 2023 zijn:
– dinsdag 3 okt 2023 – start tijd: 18.00 tot 18.45
– woensdag 25 okt – start tijd 18.30 tot 19.15
– woensdag 1 nov – start tijd 18.30 tot 19.15
– dinsdag 14 nov – start tijd: 18.00 tot 18.45

Vakantie??
Mocht jouw (gewenste) startdatum er niet bij zitten, neem dan even contact op. Wellicht kunnen we je plaatsen in de instroom-puppycursus. Deze is namelijk zeer geschikt voor als je op vakantie gaat en niet alle lessen achter elkaar kunt volgen!!

Je kunt je al inschrijven (via de website of de dogs4suc6 app – graag even kijken bij pagina Afspraak inplannen))