Groep puppycursus

Groep puppycursus

Puppycursus in een groep

We hebben een schitterende locatie in Wageningen (Dolderstraat). Je traint met 4 puppy eigenaren op een omheind veld, wat het uitermate geschikt maakt voor pups.
Je kunt bij ons terecht als je pup de leeftijd van 8 weken tot ongeveer 5 maanden heeft. Is je hond bij aanvang van de cursus ouder dan 5 maanden en heb je nog geen puppycursus gevolgd, dan kun je na een privéles meedoen met de Basispubercursus.

Voor wie? 

Je hebt een pup en wil leren hoe je hem het beste kunt opvoeden, zodat angst en agressie voorkomen worden en de hond het fijn vindt om met jou samen te werken.

Voor puppy eigenaren die al trainingservaring hebben, is de cursus ook zeer geschikt. Er is in de laatste jaren veel onderzoek gedaan naar effectievere methodes om honden op te voeden. Verouderde methodes blijken niet altijd even effectief. Zo blijkt bijvoorbeeld dat de “eigenwijze” honden of rassen niet bestaan. Elke hond is op te voeden, mits de juiste methode wordt gebruikt en dit op een speelse manier wordt aangeleerd.

Wanneer starten?
Ongeveer twee keer in een maand (bij voldoende deelname) wordt er een nieuwe groepsles gestart. 
Wanneer er daadwerkelijk een nieuwe groep start, kijk dan even bij ‘Data cursussen’, verder op deze pagina.

Cursusinhoud

Data cursussen

Puppy’s moeten enorm veel leren. In deze cursus ga je op een speelse manier aan de slag met je pup. Je krijgt geen trucjes, maar inzicht in hoe honden leren.
In deze puppycursus ga je met jouw pup een start maken met de eerste beginselen van de basisopvoeding.

Het aanleren van de basisopvoeding zoals zitten en bij jou komen, wordt op een leuke speelse wijze aangeboden. We gaan in op vragen die bij jou spelen zoals ‘hoe maak ik hem zindelijk’, ‘hoe leer ik hem alleen thuis zijn’, hoe zorg ik dat hij niet in mijn handen bijt en van het meubilair af blijft’ enz.

Puppy’s moeten in een hele korte tijd heel veel leren. Jij gaat hiermee op een speelse manier aan de slag met jouw pup.
Het aanleren van zelfbeheersing is een belangrijk onderdeel van de lessen. Een hond die ZELFbeheerst is, is ten slotte veel prettiger om mee samen te leven.
En, heel belangrijk, gaan we aan de slag met de socialisatie van de pup; je pup leert omgaan met mensen, kinderen, hardlopers, een sociale volwassen hond, ‘vreemde’ ondergronden en een ‘dierenarts bezoekje’.  Zo wordt ongewenst gedrag zoveel mogelijk voorkomen.

Elke les bestaat uit 3 blokken van ongeveer een kwartier:

In blok 1 ben je vooral praktisch met je pup bezig. Puppy’s (en over het algemeen alle honden) leren vooral in kleine stapjes een oefening aan. We leggen je de eerste stapjes uit waarna jij zelf samen met je puppy kan gaan oefenen.

In blok 2 gaan we kort in op vragen die er mogelijk spelen en behandelen we theoretische aspecten. Hierbij kun je denken aan benchtraining, leerprincipes, maar ook puppy’s bijtgedrag of wat is nou negeren van ongewenst gedrag en kan dat altijd?
Zo heeft jouw puppy weer even de tijd ‘om op adem’ te komen. Immers puppy’s hebben maar een hele korte tijd van concentratie.

Tenslotte in blok 3 gaan we weer praktisch met de pup aan de slag.

Alle oefeningen uit de praktijk en onderdelen van de theorie zijn na te lezen in hand-outs die na de lesdag worden uitgereikt.

We werken in kleine groepen van maximaal 4 puppy’s.

De cursus bestaat uit 5 lessen en kost 120,- (incl. inschrijfkosten en online toegang tot de video’s)

Puppycursus

De puppy cursussen bij dogs4suc6 worden op de dinsdagavond of woensdagmiddag/avond gegeven.
Veelal start er 2 keer in de maand een nieuwe les ! 

– locatie Wageningen – op de Dolderstraat 88

Tijd: 18.30 – 19.15 uur (dinsdagavond)
Tijd: 18.30 – 19.15 uur (woensdagavond)

 

De eerstvolgende startdata in maart 2023 is:
– dinsdag geen in maart
– woensdag 22 maart en woensdag 29 maart – start tijd: 18.30 tot 19.15

De eerstvolgende startdata in april 2023 is:
– dinsdag geen in april
– woensdag 5, 12 april en/of woensdag 19 april – start tijd: 18.30 tot 19.15

Je kunt je er al voor inschrijven (via de website of de dogs4suc6 app – graag even kijken bij pagina Afspraak inplannen))