Funder – Tyfoon – Tornado

Funder – Tyfoon – Tornado

Het doel van deze oefening

Bij dit spel introduceren we drie ongelooflijk dynamische, opwindende spellen die je zullen helpen de aandacht van je hond voor jou te ontwikkelen naarmate je veel boeiender wordt dan de omgeving om je heen. Met elk spel dat creativiteit en flexibiliteit aanmoedigt, weet je hond nooit wat hij kan verwachten, behalve gegarandeerd plezier.

Dit spel is bedoeld om: 
– de focus op jou te hebben
– stressvrije wandelingen te hebben

Funder – Tyfoon – Tornado

De uitleg

Stap 1
Start de oefening met je hond op het bed. Zorg in ieder geval dat je hond rustig en comfortabel is. Alle drie de spellen hebben we al gespeeld. Wat we nu gaan doen, is deze spellen samenvoegen tot 1 groot leuk spel!

Stap 2
Zorg dat je voldoende voertjes gereed hebt. Dat kan zijn in je hand of in je jas- e/o broekzak of voertasje. Een heel handig voertje hierbij is een mini frolicje (zie uitleg kleine voertjes in de introductie les), omdat deze voertjes klein zijn en makkelijk rollen. Dat maakt het spel nog leuker!!

Stap 3
Ben je er klaar voor??
Begin dan met het funder-spel. Voertje tussen je benen naar achteren rollen op een niet te grootte afstand (zo’n 1ó meter bij je vandaan en 1 voertje tegelijk!).

Doe dit een keer of 3 en vanaf nu ga je lekker afwisselen met tornado en tyfoon.

TIP: lees nog even de oefeningen door om ze weer goed te kunnen spelen. Maar een eigen creatie eraan geven is natuurlijk altijd goed. Als jij en je hond maar samen plezier beleven!!