Focus Omhoog

Focus Omhoog

Het doel van het spel

Met dit spel gebruik je de katapult (werpstok) niet om je hond bij je vandaan te ‘schieten’, maar je gebruikt het om je hond bij je te houden en z’n focus hoog te houden.
Dit spel brengt de focus op jou en versterkt het contact met jou als geleider. Het is geen lokken, maar het stimuleert de concentratie en geeft een goede balans tussen opwinding en controle tijdens het lopen.

Ook dit spel heeft een doel:
– focus op jou (in plaats van de omgeving/andere honden/mensen)
– zelfvertrouwen
– zelf nadenken
– zelfbeheersing

Hoe je dit spel speelt?? Kijk gauw verder!

De focus omhoog

De uitleg

Stap 1
Je neemt de katapult in je ene hand en je hebt de lijn van je hond in de andere hand.

Je stopt een lekker voertje in de holte van de katapult (daar waar je anders de bal in stopt) en je houdt de katapult net boven het hoofd van je hond. Bouw dit rustig op, want anders gaat je hond steeds omhoog springen. Dus: beweeg de katapult een beetje weg van de hond. Kijk of hij met z’n neus de katapult wil volgen. Zodra hij de katapult volgt, markeer (YES!) je dit. Dan hou je de katapult bijna op de grond, zodat je hond het voertje eruit kan eten. Heeft je hond het spel door, dan ben je toe aan de volgende stap!

Springt je hond nou toch steeds omhoog naar de katapult, dan trek je de katapult rustig weg bij je hond richting jouw schouder. Zeg hierbij niks! Dus ook geen nee of foei! Het is immers een spel wat je hem aan het uitleggen bent. Het kan zijn dat je deze handeling een aantal keren moet herhalen, maar uiteindelijk heeft ie het door dat opspringen hem niks oplevert.