Continue training

Continue training

Continue trainingen

Continu training voor de volwassen hond
De continue trainingen zijn speciaal samengesteld om de gehoorzaamheidsoefeningen te onderhouden afgewisseld met fun/spel en behendigheid wat bijdraagt aan een goede relatie tussen jou en je hond.

Continu training combi (met elementen uit de jacht)
Wil je lekker blijven trainen en heeft je hond affiniteit met een dummy? Door elementen uit de jachthondensport aan deze training toe te voegen ben je op een geweldig leuke en positieve manier aan het samenwerken en samen leren met je hond.
Dan is deze trainingsgroep geschikt voor jou en je hond!

Lesblokken kopen
Je kunt kiezen tussen een lesblok van 10 lessen; een lesblok van 5 lessen of er is een mogelijkheid om per les te betalen.

De les duurt 45 minuten tot een uur en de groep bestaat maximaal uit 6 tot 8 cursisten. De kosten zijn:
€ 130,00 voor een lesblok van 10 lessen,
€ 70,00 voor een lesblok van 5 lessen of
€ 15,00/les, maar dan is deelname afhankelijk van plaats in de groep.

Locatie
De Dolderstraat 88 in Wageningen (het voormalig Vada korfbalterrein).
Voor de combi lessen gaan we ook wel naar de Eng en/of het bos.

Tijden
Zaterdagmorgen
– 10.00 tot 11.00- continu training voor de volwassen hond
– 09.00 – 09.45- continu training combi (met elementen uit de jacht)
  zie de dogs4suc6-app voor juiste tijden en locatie!!

Donderdagavond
– 19.00 tot 20.00- continu training voor de volwassen hond

Locatie
De Dolderstraat 88 in Wageningen (het voormalig Vada korfbalterrein).
Voor de combi lessen gaan we ook wel naar de Eng en/of het bos.

Voor cursisten die onregelmatige diensten hebben ivm hun werk, is er de mogelijkheid te switchen tussen de donderdagavond en zaterdagmorgen. Vraag naar de mogelijkheden!

Dit gaan we bijvoorbeeld doen tijdens de training:

Gehoorzaamheid

Onderhouden van de dagelijkse opvoeding en gehoorzaamheid. Hierbij kun je denken aan oefeningen als wandelen zonder trekken, zit en zit & wacht (met afleiding), af en af & blijf (werkend naar 1 minuut uit zicht), volg en hier komen. Allemaal spelenderwijs aangeboden.

Fun

Bij Fun-oefeningen kun je denken aan door een tunnel, over horden springen, door een hoepel, rondom krukjes lopen met afleiding binnenin de krukjes, de wip, de brug en ook is er de mogelijkheid tot agility.

Voerbaktraining

Tegenwoordig weet je dat het heel normaal hondengedrag is, als de hond zijn voer, kluif of speeltje verdedigt. Immers in de hondenwereld geldt: “Wat je hebt, mag je houden”. ‘Voedselnijd’ is dus heel normaal hondengedrag, maar bij een huishond niet echt handig. Ik leer je verschillende methoden om je hond hieraan te laten wennen.

Prikkelbeheersing

Deze oefening is heel geschikt in de dagelijkse omgang met je hond. Je kunt prikkelbeheersing op allerlei momenten toepassen. Denk daarbij aan wachten bij de deur, het oversteken of wachten bij het in- en uitstappen van de auto. Maar prikkelbeheersing is ook: niet de bal uit je handen pakken of voordat je de voerbak hebt neergezet is ie al leeg. Omdat het zo divers is, geef ik je handvatten om beheersing aan te leren. 

Voorkomen najagen

Je hond los laten lopen op die plaatsen waar dat is toegestaan kan alleen wanneer dat gebeurt zonder gevaar of overlast voor anderen. Je hond is vaak dol op bewegende dingen en zal er achteraan willen gaan. Dit is ook heel normaal hondengedrag. Geen wonder dus dat je hond joggers, fietsers of paarden etc. zo onweerstaanbaar vindt. Ik ga jou helpen om dit gedrag te voorkomen, door jou leuker te maken dan al die omgevingsprikkels.

Verzorging & lichaamscontrole

Je zal je hond met enige regelmaat gaan controleren op wondjes, teken en vlooien etc. en je hond verzorgen zoals kammen en borstelen. Ook bij een dierenarts of trimmer is het gewenst dat je hond zich laat aanraken en onderzoeken. Ik ga jou leren hoe je dit stapsgewijs opbouwt om de hond hier rustig aan te laten wennen.