Coaching met hond als co-coach

Coaching met hond als co-coach

Wat is (kinder-)coaching met hond als co-coach?

De coaching die ik in samenwerking met mijn hond Doeko aanbied, is een vorm van persoonlijke begeleiding voor jou als volwassene en/of kind.
Doeko speelt hierin een actieve rol in het ondersteunen in jouw specifieke leer- en/of ontwikkelproces. Hierdoor ontstaat er een ontspannen manier van leren van elkaar. Niks moet, we doen wat mogelijk is voor jou en de hond.

Honden zijn, in tegenstelling tot mensen, uitstekend in staat in het signaleren van (kleine) veranderingen in jouw gemoedstoestand.
Een hond is eerlijk en heeft geen waardeoordeel over hoe jij eruitziet. Hij kan feilloos aanvoelen hoe jij je voelt. Ben je zenuwachtig, gefrustreerd of niet in balans, dan zal hij z’n gedrag hierop aanpassen.
Zo is een hond een soort spiegel van jouw gevoelens.

Door mijn jarenlange ervaring als trainer en gedragsbegeleider ben ik uitstekend in staat om de hond te kunnen lezen en begrijpen en om dit naar jou te kunnen vertalen.

Coaching 18+
De coaching met de hond als ondersteuning heeft als doel om jou te prikkelen meer grip op jouw leven te krijgen. Dit kan je helpen met bijvoorbeeld je persoonlijke groei, het optimaal benutten van je kwaliteiten, zelfvertrouwen en het zoeken naar je eigen mogelijkheden.

Samen gaan we ontdekken welke oplossingen, kwaliteiten of mogelijkheden jou helpen om je eigen weg te gaan bewandelen.
Je gaat beleven, voelen en ervaren hoe de hond jou hierbij op een bijzondere en speelse wijze gaat ondersteunen.

Wil je weten waarbij coaching met hond als co-coach jou kan helpen, kijk dan even bij de thema’s hier onderaan de pagina.

Kindercoaching
Nadat ik de opleiding coachen met hond als co-coach had afgerond, heb ik mij gespecialiseerd in kindercoaching met hond als co-coach.

Veilige omgeving
Bij kindercoaching met hond als co-coach ga je leren ontdekken hoe je weer het beste uit jezelf kunt halen! Dit doen we in jouw eigen tempo en op een speelse manier met behulp van Doeko. Zo ontstaat er een fijne en ontspannen manier van leren.

Wat leer je zoal
– je gaat alles ontdekken over (de lichaamstaal van) de hond
– je leert hoe belangrijk jouw eigen ruimte is en die van de hond
– je durft je persoonlijke grenzen (weer) aan te geven
– je kunt weer vertrouwen op je eigen keuzes

Praktijkgericht
We gaan kleine oefeningen doen samen met Doeko. Zo zal je uiteindelijk via de hond succeservaringen gaan opdoen, wat weer bijdraagt aan het opbouwen van zelfvertrouwen.

Thema’s
De thema’s ‘Leuk! Een hond… van naar toe rennen tot van je afbijten’ en ‘Help! Een hond… van wegwezen naar wegwijzer’ bij kindercoaching zijn veeal bedoelt voor respectievelijk een (te) enthousiast kind dan wel een bang voor honden kind. Het thema ‘Pesten! Van grenzeloos naar grenzen stellen’ is met name bedoelt voor kinderen met te weinig zelfvertrouwen en die onzeker zijn.

Wil je weten waarbij kindercoaching met hond als co-coach jouw kind kan helpen, kijk dan even bij de thema’s hier onderaan de pagina.

Deze thema’s kunnen bespreekbaar gemaakt worden bij een coachtraject:

gehoorzaamheid

Van lichaamstaal naar hondentaal

Tijdens deze 1 uur durende wandeling met je eigen hond (of als dat gewenst is, met mijn hond) gaan we alles ontdekken over jouw hond. Je leert van alles over de hondentaal en het gedrag van honden. En hoe je jouw lichaamstaal kunt gebruiken om aan te geven wat je wilt en wat je niet wilt. Tijdens deze wandeling ga je ook ervaren wat je van je hond kan leren. Je gaat leren wat je nodig hebt om elkaar beter te kunnen begrijpen. Wanneer je elkaar beter begrijpt, verbetert dit je relatie met jouw hond waardoor wandelen nog meer als ontspannen en prettig wordt ervaren.
Uitstekend geschikt voor eigenaren met een jonge hond!

Wat kost deze wandeling
Deze wandelsessie kost € 67,00

prikkelbeheersing hond

Van bang voor (een hond?) naar blij van worden

Dit traject bestaat uit 3 keer een sessie van 1 uur en is vooral geschikt voor mensen die bang zijn voor honden of zoveel angst krijgen bij het zien van een hond dat ze niet meer normaal kunnen functioneren. Het bos, strand of bepaalde situaties worden vermeden omdat daar honden loslopen? Wij helpen!
Het eerste gedeelte van dit traject bestaat uit veel theoretische kennisoverdracht. Je leert alles over hondentaal en het gedrag ervan.
In het tweede deel ga je langzaam toewerken om of wanneer jij wil, mijn hond ontmoeten. Samen met hem ga ik jou leren weer ontspannen te kunnen wandelen.

Wat kost dit traject
Dit coachtraject kost € 175,00

restaurant training hond

Van grens overstijgend naar grens stellend

Over je grenzen gaan; je doet meer dan wat je zelf wilt/kunt. Je kunt ook ‘over je grenzen laten gaan’: je accepteert dan gedrag van de ander, dat je eigenlijk niet wilt accepteren. In extreme vorm laat je ‘over je heen lopen’.
Gedragingen als te veel accepteren, conflicten uit de weg gaan, moeilijk nee zeggen of doorgaan terwijl je eigenlijk te moe bent.
Door oefeningen/opdrachtjes met Doeko ga je ontdekken grenzen aangeven/bewaken en wat de gevolgen zijn door geen grens te stellen.  Duidelijk, voorspelbaar en consequent zijn, gaat je helpen.
.

Wat kost deze 2-delige sessie
Voor 2 keer 1 uur betaal je € 117,00

fun hondentraining

Leuk! Een hond… van naar toe rennen tot van je af bijten

Helaas komt het nog vrij regelmatig voor dat kinderen gebeten worden door een hond. Soms door de eigen hond soms een (on)bekende hond.
Bijtincidenten bij kinderen ontstaan vaak doordat kind en hond elkaar niet goed begrijpen. Het is moeilijk voor een kind om de lichaamstaal van een hond te interpreteren, vooral als zij hier in niet geoefend zijn.
Ik ga samen met jouw kind en Doeko op een speelse ontspannen manier actief aan de slag om te leren wat je kind wel en niet kan doen in de omgang met honden.
Theorie en praktijk wisselen elkaar af. Hierbij maak ik onder andere gebruik van het boek: “Het enige echte hondenboek”, van Alan Snow.

Wat kost de kindercoaching
1x een sessie van 1 uur €  57,00
2x een sessie van 1 uur €  97,00
3x een sessie van 1 uur € 137,00

voorkomen najagen hond

Help! Een hond… van wegwezen naar wegwijzer!

Ik loop dagelijks met mijn honden in het bos, waar ook ouders met kinderen lopen. Het bos is er immers voor iedereen!
Soms schrikt een kind van een hond. Kind rent gillend weg. Hond schrikt en begint te blaffen (soms rent de hond er blaffend op af). Logisch dat dit een zeer traumatische ervaring voor het kind (en hond!) is.
Deze cursus is vooral geschikt voor kinderen die honden erg spannend vinden. Vaak is er thuis geen hond aanwezig, waarbij het kind ook niet geleerd heeft hoe om te gaan met een hond.
Theorie en praktijk (leuke kleine oefeningen met Doeko, wanneer jouw kind hieraan toe is) wisselen elkaar af. Het boek van Alan Snow helpt op een humoristische wijze om angst om te buigen.

.

Pesten! Van grenzeloos naar je grens stellen

Pesten op school komt nog steeds te vaak voor. Het creëert een onveilige sfeer, die het leer- en ontwikkelproces aantast. Een kind dat gepest wordt kan hier jaren later nog hinder van ondervinden.

Kinderen zijn in hun proces naar volwassenheid op zoek naar grenzen. Sommige kinderen vinden het moeilijk om die grenzen aan te geven. Dan kan het gebeuren dat ‘de groep’ haar anders gaat vinden en kan buitensluiten plaatsvinden. Hierdoor verliest het gepeste kind haar zelfvertrouwen en wordt ze onzeker.
In deze cursus gaan we samen met Doeko actief aan de slag en doen we oefeningen waarbij je leert ontdekken waar jouw grenzen liggen en hoe je dit communiceert. Je gaat met ondersteuning van Doeko ervaren door grenzen te stellen welke invloed dit heeft op jou en je omgeving.