Basiscursus e/o Contact met je hond

Basiscursus / Contact met je hond

Basis (puber)cursus

Speciaal voor honden die een puppycursus doorlopen hebben, is er de Basiscursus. Hierin worden de oefeningen uit de puppycursus verder versterkt in nieuwe of moeilijkere situaties. We trainen buiten, er is meer afleiding en er worden nieuwe oefeningen toegevoegd. Uiteraard komt fun en spel ook ruim aan bod.

Hoe werkt het

Het is na een puppycursus absoluut noodzakelijk om nog door te gaan met trainen en opvoeden van de hond. Hij is nog lang niet “af”. Zo rond de 5 maanden komt de dag: hormonen gieren door zijn lijf en kunnen zijn gedrag enorm beïnvloeden. Hoe ga je om met de nieuwe ontwikkeling? Door met hem bezig te blijven, wellicht wat meer te begrenzen en door duidelijkheid te bieden. Zonder te mopperen of fysiek te straffen, want dat werkt vaak averechts. Door de cursus te volgen heb je een mooie stok achter de deur om zijn training en opvoeding niet te laten versloffen. Daarnaast is het gewoon ook leuk om 1-op-1 tijd met je hond te hebben en meer te weten te komen over zijn gedrag, drijfveren en leerprincipes.

De Basis (puber-)cursus bestaat uit 6 lessen van 45 minuten. 

De kosten van de cursus bedragen € 120,-

Locatie van beiden cursussen is de Dolderstraat 88 te Wageningen.

Contact met je hond

Hoe bouw je een fijne band op met je hond? Hoe kun je er voor zorgen dat wandelingen fijn en ontspannen verlopen? Hoe kun je je hond ondersteunen in spannende situaties? Hoe pak je het aan als hij opspringt, in de riem bijt, geen contact met je maakt?

Heb jij deze en andere vragen en wil je graag leren hoe je het contact met je hond kunt verbeteren, dan is deze cursus wat voor jou! 

In deze cursus leer je je hond beter begrijpen, waardoor je hem beter kunt begeleiden, opvoeden en trainen. Zonder te mopperen of fysiek te straffen, want dat werkt vaak averechts. Het is leuk om 1-op-1 tijd met je hond bezig te zijn en meer te weten te komen over zijn gedrag, drijfveren en leerprincipes. 

Voor wie is deze cursus geschikt? 

  • Je hebt een hond uit een asiel en je wil hem beter leren begrijpen
  • Je hebt een herplaatser en je wil een fijne band opbouwen
  • Je hebt een jonge hond, maar nog geen (puppy) cursus met hem gevolgd en je wil leren hoe je de basiscommando’s kunt aanleren.

Alle rassen en leeftijden vanaf 5 à 6 maanden zijn welkom. Er is één voorwaarde: Je hond is sociaal naar mensen en honden en kan op een afstand van 4 meter zonder blaffen naast een andere hond staan. 

De Basis cursus bestaat uit 6 lessen van 45 minuten

Kosten van de cursus bedragen € 120,-

 

De basis e/o contact met je hond cursussen bij dogs4suc6 worden op de dinsdag- of woensdag- of donderdagavond gegeven.
Ongeveer 1 keer in de maand (afhankelijk van voldoende deelname) start er een nieuwe groep.

De dinsdagavond en donderdagavond zijn groepen die de basis (puber) cursus al hebben doorlopen, maar waarvan de eigenaren nog lekker willen doortrainen (de band met hun hond verder willen verstevigen). De dinsdagavondgroep heeft ook nog de basis elementen van de jachttraining (= combi) in het lesprogramma.

Tijd: 19.30 – 20.15 uur (dinsdagavond – volgens het continu principe – betreft een basis combi les – inschrijving via de app)
Tijd: 19.30 – 20.15 uur (woensdagavond – betreft basis cursus – uitstekend geschikt na de puppy cursus)
Tijd: 19.30 – 20.15 uur (donderdagavond – volgens het continu principe – inschrijving via de app)

De eerstvolgende startdatum van de basis (puber) cursus in 2023 is:

Woensdag 11 januari 2023 om 19.30 uur – VOL!!

Woensdag 8 maart 2023 om 19.30 uur  –  JE KUNT JE NU INSCHRIJVEN VOOR DEZE CURSUS!!!

Inschrijven kan: via de website of de dogs4suc6 app – graag even kijken bij pagina Afspraak inplannen

Het is ook mogelijk deze cursus in een privé-cursus te volgen. Kosten € 217,00 voor 3 maal 1 uur les (bij jou thuis of locatie hondenschool).
Voor meer info: neem even contact op.