Over Dieneke

Over Dieneke

Over Dieneke

Ik ben Kynologisch Instructeur en dat betekent dat ik gediplomeerd ben om hondeneigenaren les te geven in de opvoeding en gedragsbegeleiding van hun hond.

Opgegroeid met honden

Ik woon samen met mijn vrouw Jessica en onze twee honden Pjotr en Doeko in Wageningen. Van jongs af aan ben ik opgegroeid met honden. Mijn eerste twee honden die ik had kwamen beiden uit het asiel. Rico, een kruising Dalmatische hond en daarna Dennis, een Hollandse Herder. Beiden hadden een superlief karakter, maar wel met een gebruiksaanwijzing. Vanaf dat moment al, is mijn interesse in het gedrag van honden ontstaan.

Mijn voorlaatste twee (inmiddels overleden) honden, een Mechelse Herder en een kruising Corgi, hebben mij over de drempel getrokken om mij verder te gaan verdiepen in hondengedrag. De kruising Corgi was een hond die uit een asiel in het buitenland kwam en had de nodige  gedragsproblemen.

Uiteraard wilde ik zó ontzettend graag mijn honden ‘helpen’ om hun gedrag wat voor mij ongewenst was, om te vormen naar gewenst gedrag, maar ik miste de tools en de skills om dit te doen.

Vanuit passie

Door mijn passie met honden om te zetten naar professioneel met honden bezig te zijn, ben ik nu ook in staat om anderen hondeneigenaren te helpen met het voorkomen dan wel oplossen van strubbelingen met hun hond. Met als doel en resultaat dat hondeneigenaren hun puppy of (jonge-) hond goed kunnen opvoeden en weten hoe een hond nou eigenlijk leert.

Scholing en opleiding

Toegepaste ethologie bij de hond – DogVision; Biologie van de hond – DogVision; Leren bij honden – DogVision; Probleemgedrag bij honden – DogVision; Gedragstherapie in de praktijk – DogVision; Cliëntgericht adviseren – DogVision; Mens achter de hond – DogVision; Kynologisch instructeur – DogVision/O&O; Van weerstand naar meestand – Hondenbescherming; Spiegelen met je hond – Coachen met honden.
Workshops: Hondengedrag zien en herkennen; Omgaan met je puberende hond; Wandelen zonder trekken; Omgaan met een uitvallende hond.

Samenwerken

Ik werk als instructeur graag met mijn cursisten volgens de volgende criteria:

Fouten proberen we zoveel mogelijk te voorkomen (indien mogelijk zelfs te negeren) en het gewenste gedrag van de hond gaan we stimuleren en belonen; de training die ik geef is, voor het merendeel van de cursisten en honden, gemakkelijk uit te voeren; we leren de honden stapsgewijs de oefeningen aan; de training is leuk voor zowel de eigenaar als de hond; tenslotte wordt de veiligheid terdege in acht genomen. 

De weg naar suc6 wordt gekenmerkt door bochten.
Wennen aan de eendjes doe je spelenderwijs.
Met passie voor honden.