Indoor puppycursus

Indoor puppycursus

Indoor groepsles

Ik heb een schitterende locatie in Wageningen (Dolderstraat). Je traint in een verwarmde ruimte, wat het uitermate geschikt maakt voor pups. Bij mooi weer kunnen we ook buiten trainen. Je kunt bij mij terecht als je pup de leeftijd van 8 weken tot ongeveer 5 maanden heeft. Is je hond ouder dan 5 maanden bij aanvang van de cursus, en heb je nog geen puppycursus gevolgd, dan kun je na een privéles meedoen met de Basiscursus. 

Voor wie? 

Je hebt een pup en wil leren hoe je hem het beste kunt opvoeden, zodat angst en agressie voorkomen worden en de hond het fijn vindt om met jou samen te werken.

Voor puppyeigenaren die al trainingservaring hebben, is de cursus ook zeer geschikt. Er is in de laatste jaren veel onderzoek gedaan naar effectievere methodes om honden op te voeden. Verouderde methodes blijken niet altijd even effectief. Zo blijkt bijvoorbeeld dat de “eigenwijze” honden of rassen niet bestaan. Elke hond is op te voeden, mits de juiste methode wordt gebruikt en dit op een speelse manier wordt aangeleerd.

Pups zijn vanaf 8 weken welkom op de cursus, mits zij tot minimaal 7 weken leeftijd (aantoonbaar) bij hun moeder gebleven zijn en hun eerste vaccinatie op tijd hebben gekregen of getiterd zijn. Dit is in de lijn van het advies van de Hondenbescherming, de Sophia Vereniging en het Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren (i.s.m. de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit van Utrecht.

Cursusinhoud

Data cursussen

Puppy’s moeten enorm veel leren. In deze cursus ga je op een speelse manier aan de slag met je pup. Je krijgt geen trucjes, maar inzicht in hoe honden leren.

Het aanleren van basiscommando’s zoals zitten en bij jou komen, wordt op een leuke speelse wijze aangeboden. We gaan in op vragen die bij jou spelen zoals ‘hoe maak ik hem zindelijk’, ‘hoe leer ik hem alleen thuis zijn’, hoe zorg ik dat hij niet in mijn handen bijt en van het meubilair af blijft’ enz.
En, heel belangrijk, gaan we aan de slag met de socialisatie van de pup; je pup leert omgaan met mensen, kinderen en andere honden. Zo wordt angst en angst-gerelateerde agressie voorkomen.
Het aanleren van zelfbeheersing is een belangrijk onderdeel van de lessen. Een hond die ZELFbeheerst is, is ten slotte veel prettiger om mee samen te leven.
Theorie en praktijkoefeningen wisselen elkaar af. Het meenemen van een notitieblok en een pen om aantekeningen kan, maar een onderdeel van de theorie is na te lezen in hand-outs die tijdens de cursus worden uitgereikt. Waarbij je een benchtraining bijvoorbeeld thuis nog eens rustig kunt nalezen.

We werken in kleine groepen van maximaal 4 puppy’s (zodat de 1,5 meter afstand gewaarborgd is).

De cursus bestaat uit 6 lessen en kost 97,- (incl. inschrijfkosten)

 

Puppycursus

Woensdagmiddag – locatie Wageningen – Dolderstraat 88

Tijd: 14.00 – 14.45 en/of 15.00 – 15.45 uur

Startdatum:
Bij voldoende aanmeldingen (minimaal 3 cursisten) kan de cursus van start gaan.

Wil je verzekerd zijn van een plekje, schrijf je dan alvast in!